Chaos Guides

Guiding by Human Design

Innerlijke en Externe autoriteiten

Om echt met je Human Design-experiment te beginnen, moet je je autoriteit kennen. In combinatie met je Type wordt dit je Strategie & Autoriteit, de basis van persoonlijke ontwikkeling door Human Design en uiteindelijk de enige informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen in je leven te nemen.

 Terwijl de indeling in typen vaak als het meest in het oog springende element binnen Human Design wordt beschouwd, kijken analisten vooral ook naar het centrum dat het meest bepalend is voor een design, de zogenaamde innerlijke autoriteit. De innerlijke autoriteit is het centrum dat ons helpt beslissingen te nemen.


Ons type geeft aan hoe we onze bijdrage leveren (Manifesteren, Genereren, Projecteren of Reflecteren), onze autoriteit laat zien wat die bijdrage dan vooral is. Wil je handelen en beslissen op de voor jou juiste manier, dan betekent dit dat je niet alleen je strategie hebt te volgen, maar dat je je vervolgens ook afstemt op het meest belangrijke centrum in jouw kaart, je autoriteit. Deze twee aspecten kunnen niet zonder elkaar bestaan. Strategie en autoriteit zijn de basis ingrediënten die je nodig hebt voor het aangaan van jouw Human Design experiment.


 Er zijn vijf centra die een innerlijke autoriteit kunnen zijn. Dit zijn het Emotionele centrum, het Sacrale centrum, het Milt centrumhet Ego centrum en het G centrum. In deze volgorde worden ze ook toegekend. Is het centrum van de Emoties ingekleurd, dan betekent dit dat het Emotionele centrum de innerlijke autoriteit is. Zijn het Emotionele centrum en het Sacrale centrum open, dan is het Milt centrum de innerlijke autoriteit. Door je te verdiepen in de eigenschappen van het centrum dat in jouw design de autoriteit is, ontdek je hoe dit centrum je kan helpen bij het nemen van beslissingen.


Er bestaat ook uit externe autoriteit. Die komt voor bij Mentale Projectors of Reflectors, waarbij alleen  de bovenste twee of drie centra gedefinieerd zijn. Zij kunnen niet vertrouwen op een Innerlijke stem, zij hebben hun omgeving nodig voor het vormen van een mening of het nemen van een beslissing. Zij bieden een authentiek perspectief voor anderen 


Het belangrijkste is om je te realiseren dat jouw autoriteit bepalend is bij belangrijke beslissingen in je leven. Niet je brein, maar jouw leidende centrum of omgeving.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram