Chaos Guides

Guiding by Human Design

Projectort

Strategie: wachten op de uitnodiging

Niet Zelf thema:  Bitterheid

Projector: niet Sacraal, Keelcentrum niet verbonden met een motorcentrum

Aura: Gefocust en Absorberend

Vragen: Wie ben jij? Zal iemand mij zien, herkennen?

Handtekening / Doel: Succes

Ongeveer 21% van de populatie 

De Projector is een Niet Energie type ( geen motor centrum verbonden met het Keel centrum en een niet-gedefinieerde Sacraal centrum).. In het verleden hebben de energie typen (Manifestor en Generator) de wereld geleid, maar nu komt de Projector naar buiten als een bemiddelaar voor deze typen. Doordat de Projector er niet op gebouwd is om te Manifesteren of te Genereren zijn ze wel afhankelijk van anderen.

Het is de openheid in de kaart van de Projector dat het mogelijk maakt om een gids te zijn voor anderen. Ze zullen altijd meer geïnteresseerd zijn in het design van anderen in plaats van die van henzelf. Door het gefocuste penetrerende aura van de Projector zijn ze heel goed in het één op één coachen. Ze streven naar harmonie en verbinding met anderen.


Strategie: Wacht op de Invitatie/uitnodiging

De Projector heeft een manier van wachten die heel specifiek is. Heel anders dan het wachten van de Generator. De Projector wacht op mensen die hun specifieke kennis herkennen en wacht dan op de formele uitnodiging tot een gesprek of sessie. Die invitatie is een uitnodiging voor het gebruik van jouw energie.

Voor de Projector is het belangrijk om te studeren en goed te worden in een systeem. Door een expert te worden in jouw vak zullen anderen je sneller herkennen en uitnodigen.

De Projector moet begrijpen dat als ze hun Strategie volgen hun aura voor ze “praat”. Als ze stil blijven zal dat de uitnodigingen brengen die ze willen. De “verkeerde” mensen, en de verkeerde uitnodigingen, zullen vanzelf verdwijnen als de Projector stopt met het initiëren van ontmoetingen. Doordat het aura van de Projector diep in de ander gaat, is het enorm belangrijk dat zij voorzichtig zijn met het toelaten van mensen in hun leven.

Er zijn drie basis groepen van Projectors:

-       MENTAL PROJECTORS: een design met definitie in minimaal twee van de drie bovenste centra en verder open. Zij hebben geen innerlijk authoriteit, maar een externe. Dit betekent dat zij met anderen moeten praten, klankborden , om hun eigen stem te horen of ze de juiste beslissing gaan nemen. Het is (nog meer) belangrijk voor hen om te begrijpen dat hun brein niet de baas is.

-       ENERGIE PROJECTORS: zij moeten erg voorzichtig zijn met welke uitnodigingen ze aannemen. Doordat zij één of meerdere motors gedefinieerd hebben willen ze graag een uitlaatklep voor deze energie. Hierdoor kunnen ze de ultieme Niet Zelf slaven worden en teveel werken.

-       KLASSIEKE PROJECTORS: zij hebben geen motors gedefinieerd en kunnen objectiever beslissen welke uitnodigingen ze aannemen. Zij zijn erg goed in het lezen en coachen van energieën omdat zij de potentiële energie van vier motoren van de anderen tot zich nemen.


Bitterheid

Zodra een Projector zijn Niet Zelf is en initieert of genereerd zal hij zich BITTER gaan voelen. “Waarom zou ik haar nog helpen? Ze luistert toch niet naar me!”. Dit soort gevoelens geven aan dat deze Projector ergens niet heeft gewacht met het geven van advies: had die persoon erom gevraagd?  Door bitterheid te herkennen kun je leren van je proces en het de volgende keer beter proberen te doen. Omdat Projectors niets liever willen dan gezien en erkend te worden zijn ze bereid hun ware kwaliteiten weg te stoppen en een super slaaf te worden van het werk. Dit levert niets anders op dan burn out en bitterheid!


Relaties

Om de relatie te laten werken moet de Projector worden herkend en uitgenodigd worden in de relatie. Een relatie waar een Projector niet wordt gewaardeerd en erkend zal een bittere smaak achterlaten. Het is enorm moeilijk voor een Projector om een schadelijke relatie te verlaten, dus volg je Strategie en Authoriteit bij het ingaan van een relatie.


De Projector met een Emotionele Autoriteit:

Als jouw authoriteit de Solar Plexus is en je bent een Projector, dan kun je niet direct een invitatie accepteren. Je krijgt geen waarheid in het nu, de Solar Plexus Authoriteit werkt met wachten tot de golf van emoties is afgevlakt. Je zal er “een nachtje over moeten slapen” en opnieuw uitgenodigd moeten worden. Dit is een lastig proces, omdat Projectors hun hele leven wachten op die mooie uitnodigingen, en de kans dan groot is dat je de uitnodiging accepteert zonder af te wachten of dit wel een goede kans voor jou is.


Niet Zelf Projector:

De niet zelf Projector is een slaaf van energie (het Sacrale Centrum). Hun hele leven zijn ze bezig om zich te bewijzen en denken dat ze alle energie hebben om te initiëren en manifesteren. Maar ze zijn een Niet Energie type en hebben op deze manier een grote kans op een burn out. Ze moeten leren dat ze een keuze hebben in welke energie ze accepteren. Als de Projector geen energie voelt zullen ze een compromis sluiten en genoegen nemen met de verkeerde energie, wat weer leidt tot Bitterheid, omdat ze niet herkend zijn en gewaardeerd voelen.


Doel van de Projector: SUCCES

We weten nu dat het Niet Zelf thema van de Projector Bitterheid is. Projectors zijn hier om de uniekheid van anderen te herkennen en hun te coachen door het stellen van de juiste vragen zonder vooropgezet plan. De juiste vraag kan de opening zijn voor kennis dat de ander kan shockeren, wakker schudden of transformeren naar hun unieke eigen waarheid.

Projectors kunnen zich niet veroorloven bij de verkeerde mensen te zijn omdat ze geen manier hebben om zichzelf te beschermen. Door de wachten op de uitnodiging en hun Authoriteit te gebruiken voor het toelaten van anderen in hun aura, kunnen ze kennis opdoen met het experimenteren van coachen en begeleiden.

Door de kracht te zien van het stellen van de juiste vragen, zal de Projector de zoete smaak krijgen van SUCCES. Succes in het laten slagen van de ander. Maar ook zorgen dat je op een plaats komt waar het zijn van een Niet Energie type geen probleem is.


Metafoor:

In ons voetbalteam zijn de Projectors de middenvelders. Ze bewegen tussen de aanvallers (Manifestors) en verdedigers (Generators). Ze managen die twee om samen te spelen. Hun gift is het leiden van het spel door het coördineren van de spelers. Zien waar de energie het best gebruikt kan worden, wat betekent: waar kunnen we mee scoren? 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram