Chaos Guides

Guiding by Human Design

Manifestor

Strategie: Vraag om toestemming (kind) , Informeer (Volwassene)

Niet Zelf thema: Boosheid

Manifestor: Niet Sacraal, Motor centrum verbonden met het Keelcentrum

Aura: gesloten en afstotend

Vragen: Hoe maak ik een impact? Zullen ze antwoorden?

Handtekening / Doel: Vrede, Rust

Ongeveer 8% van de populatie is een Manifestor. 

Historisch gezien is de Manifestor de Koning of de Hoge Priester. Zij heersten omdat zij de enige pure doeners zijn en verkregen ze de macht en authoriteit. Zij maakten de wetten. De traditionele rol van de Manifestor veranderde rond 1781, toen de mens een transitie doormaakte van een zeven- naar een negencentrum wezen.

De speciale kracht van de Manifestor is het initiëren van actie en om een impact op anderen te hebben. Omdat zij een Motor verbonden hebben met de keel kunnen zij gewoonweg manifesteren en onafhankelijk zijn. Maar soms kan deze energie anderen in hun buurt zich ongemakkelijk laten voelen. Omdat anderen de Manifestor niet begrijpen, zullen ze proberen hen te controleren en dat maakt Manifestors boos. Ze snappen niet dat anderen hen niet willen volgen.


Strategie: Informeren

Manifestors zijn onvoorspelbaar en ze hebben een reputatie van een bedreiging te zijn voor orde en stabiliteit. Het aura van de Manifestor duwt letterlijk de energie naar buiten en stoot het aura van anderen af. Door dit afstoten van andermans aura, en dat ze onafhankelijke mensen zijn, kunnen anderen bang zijn van de Manifestor.

De Manifestor groeit op met de conditionerende angst om gecontroleerd te worden. Juist door deze opgelegde controle gaan ze rebelleren en leren juist het tegenovergestelde te doen van wat gezond voor hen is. Ze informeren de anderen niet, houden wat ze gaan doen geheim en denken dat ze op deze manier niet gecontroleerd kunnen worden.

Juist het informeren wat ze gaan doen zorgt voor een energie zonder weerstand bij de ander. Ze moeten informeren nadat ze tot een besluit zijn gekomen, maar vóórdat ze het besluit gaan uitvoeren. Maar ook als ze besluiten iets niet meer te gaan doen is het belangrijk om dat te vertellen vóórdat ze stoppen.


Relaties:

De Manifestor initieert de relatie. Het is een risico en niemand houdt van afwijzingen. Maar een Manifestor zijn betekent het breken met vertrouwde routines van het verleden. Om een rustige, vredige relatie te hebben moet de Manifestor informeren. Ze kunnen niet zomaar het huis uitlopen zonder hun partner te hebben verteld waar ze naartoe gaan, want dan krijg je weerstand als je weer thuis komt.


Manifestor met Emotionele Authoriteit:

Meestal zijn ze impulsief. Maar als je je Emotionele Authoriteit leert kennen en leert wachten kun je die tijd gebruiken om bewust te worden van alle mensen die je zult beïnvloeden met jouw besluit. Als de emotionele Manifestor het gevoel krijgt dat ze hun idee direct moeten uitvoeren, is dat een impuls vanuit het geconditioneerde brein en niet hun Authoriteit. Wacht tot het goed VOELT in plaats van reageren op de druk van buitenaf.


Niet Zelf Manifestor

De niet zelf Manifestor ziet zichzelf bedreigd door controle en straffen. Ze zien zichzelf niet als krachtig, maar als teruggehouden en machteloos. Die machteloosheid ligt aan de basis van de woede van Manifestors. Ze zijn gemaakt om altijd een impact te hebben maar weten het zelf niet.

Manifestors groeien op en doen zich voor als terughoudend en niet krachtig om controle te voorkomen. Ze gedragen zich als Generators, wachten liever en reageren op wat anderen van hen vragen. Natuurlijk werkt dit niet, want voor alles wat waardevol is in het leven van de Manifestor, moeten zij zelf initiëren. Ze houden niet van het woord NEE en proberen te voorkomen dat ze het horen. Deze Niet Zelf conditionering is zeer schadelijk voor Manifestors, want het maakt ze machteloos.


Handtekening / Doel: vrede

Het niet zelf thema is Woede. Het allerliefste wat de Manifestor wil is Vrede. Vrede betekent geen weerstand. Het is een gevoel van kalmte en stilte in hun hoofd, en stilte en vredigheid in hun geest, om alleen gelaten te worden en hun eigen ding te doen.

 

Metafoor:

De Manifestors zijn de aanvallers in ons voetbalteam. Zij zijn degenen die iets doen, goals maken. Ze zijn vaak wild en onvoorspelbaar, maar erg getalenteerd. Ze staan in het spotlicht en trekken de aandacht. 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram